SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Konståkningsklubben Iskristallen
Värme - Gemenskap - Glädje
Skridskoskola

KKI Skridsko & konståkningsskola

Glädje och rörelse på is!

Konståkningsklubben Iskristallen Sundsvall bedriver skridsko & konståkningsskola på höst och  vårterminen. I slutet av höst- och vårterminen anordnas någon form av avslutning eller uppvisning, där alla klubbens åkare får delta.  

 

Lektionstider 

Söndag kl. 09:30 - 10:30 
Eventuella schemaändringar kan förekomma på grund av oplanerade evenemang som vi inte kan påverka. 

 

Grupper 

Anmälda åkare delas in i grupper efter kunskap (vilket märke som övas vid terminstart) och ålder. Tidigare känd skridskoerfarenhet spelar också in. Nybörjare som är 3-5 år och ännu inte kan trycka ifrån och glida får de första två lektionstillfällen ha med en förälder/vuxen med skridskor och hjälm på isen som stöd. Tanken är att barnen ska känna sig trygga och kunna åka själva med gruppen efter dessa två första lektioner. (gäller ej VT2021 på grund av pandemin) 

 

Mål Skridskoskolan:

  • Lära sig grundläggande skridskoteknik via lekar och hinderbanor.
  • Nybörjargruppen: Genomföra tester och ta Leo märken 1 och 2.
  • Mellan gruppen: Genomföra tester och ta Leo märken 2-4.

 

Mål Konståkningsskolan: 

  • Lära sig grundläggande skridskoteknik inom konståkning.
  • Genomföra tester och ta Leo märken 4-8.

 

Fortsättning till singelåkning
Vill åkaren sen fortsätta och kliva in i konståkningens fantastiska värld så får man hoppa upp i Grupp F där det erbjuds två träningar i veckan. Då krävs det att man tagit Leo märke 8 och har riktiga konståkningsskridskor.  Nästa steg är att träna på ett tävlingstest som möjliggör att barnet kan börja tävla i konståkning. Mer om hur tester och tävlingar går till finns läsa på vår hemsida www.kkiskristallen.se

 

 

Tränarna
Huvudtränarna för grupperna har genomgått instruktörsutbildning steg grund eller högre hos svenska Konståkningsförbundet. Många hjälptränare finns på isen för att de små barnen ska känna sig trygga. Tränarna är eller har varit aktiva tävlingsåkare. Barnen delas in i grupper efter ålder och kunnande, från skridskoskola till konståkningsskola och det är inte ovanligt att man byter grupp under terminen.

 

Terminsavgift

 

1 termin (10 lektioner) : 650kr som betalas vid anmälan.

Medlemskap
I terminsavgiften ingår även medlemskap i föreningen under verksamhetsåret. Då omfattas barnet av Folksams Barn- och Ungdomsförsäkring som gäller till och med 31 augusti det kalenderår som åkaren fyller 16 år.  

Utrustning & Klädsel
Skridskor och hjälm måste medtagas och är obligatoriskt för att åkare i skridskoskolan ska få beträda isen. Detsamma gäller för föräldrar. Ett visst antal skridskor finns att hyra för 500 kr/säsong.

  • Se till att ditt barn har stabila skridskor som är hårt knutna/åtdragna och slipade. Ju stabilare skridskor desto lättare blir det för barnet att föra sig i övningarna
  • Använd hårda skydd när åkaren ska gå med skridskorna på marken. Torka skenorna med trasa efter ispasset och sätt på mjukt torrt skydd eller vira in skenorna i handdukar så de inte rostar
  • Klädseln ska vara lätt att röra sig i tex: tights, träningsoverallsbyxor, långärmad t-shirt, fleecetröja och fingervantar. 
  • Lager på lager är bra att klä sig.
 
Skridskoskolemärken - Leo
Vi följer Svenska Konståkningsförbundets Skridskoskolemärken. I vår skridsko & konståkningsskola övar barnen på märke 1-8. När barnet klarat alla momenten på sitt nästa märke får de ett ”grattiskvitto” av tränaren. Där står det vilket/vilka märken som klarats och med ”grattiskvittot” kan märkesbrosch köpas för 40 kronor styck. Märken kan köpas av tränare vid tillfälle.  Information om märken finns på förbundets hemsida. 

Hemsidan & Sociala medier
 
På klubbens hemsida finns massor med information om skridskoskolan, träningsverksamheten, tränare, förbundsinformation, medlemskap, försäkringar, policys mm. Klubben finns också på facebook: www.facebook.com/KKIskristallen 

Gällande fotografering och filmning så är det tillåtet att fota/filma sitt eget barn, men av respekt och hänsyn till eventuella skyddade identiteter eller andra orsaker uppmanar vi att inte lägga upp där andras barn syns på sociala medier. Klubben lägger ut på hemsida/FB/Instagram det som blivit godkänt från styrelsen.
 

Frågor?

Vi är spända på att få åka skridskor tillsammans med både dig som åkt tidigare och som är ny för säsongen. Kontakta skridskokolan genom att skicka ett mail direkt till oss på skridskoskolan@kkiskristallen.se så lovar vi att svara så fort det bara går. 


Varmt välkomna till oss! - Låt äventyret börja! 

 

 

 

 
Samarbetspartners