Hoppa till sidans innehåll

Träningstyper


Skridskoskolan

Vi bedriver skridskoskola i flera olika grupper, de baseras både på kunskapsnivå och ålder. Vi har välutbildade tränare och många av KKI:s tävlingsåkare är med och hjälper till.
Issis skridskoskola vänder sig i första hand till tjejer och killar i åldern 4-6 år. Barnskridskoskolan är från 6 år och uppåt.

Skridskoskolan har ingen inriktning utan fokuserar på skridskoåkning och rörelseglädje på isen. Inga förkunskaper behövs. Barnen får lära sig skridskoåkningens grunder. Det gäller att kunna åka framåt och bakåt, bromsa, svänga och vända. Genom roliga lekar och spännande övningar som tillfredsställer barnens behov av rörelser och fantasi ger ledarna barnen träning och kunskap i skridskoteknik. Säsongen avslutas med en Isshow i slutet av mars/april där alla som vill får vara med.

Konståkningsskolan

Konståkningsskolan tränar idag samtidigt som skridskoskolan samt en dag till i veckan. Vi har idag en grupp i klubben, men fler kan komma under pågående säsong. Är du intresserad av att börja träna i konståkningsskolan, kontakta någon av tränarna som är med under söndagarna.

I konståkningsskolan tränar de som valt att åka konståkning. I konståkningsskolan tränar man tillsammans med andra nybörjare i en konståkningsgrupp och får lära sig grundbyggstenarna i konståkning; märken, olika sätt att åka framåt och bakåt, träna på bågar och att åka på ett ben, och enklare hopp och piruetter. Som alltid handlar det om att ha skoj på isen, inriktningen på övningarna är mot konståkning med fokus på att utveckla en bra skridskoåkning.

Du kan börja i konståkningsskolan utan att först gå skridskoskolan. Vi har inga hjälptränare i dessa grupper som i skridskoskolan, så du måste kunna ta dig fram utan stöd på isen, men du behöver inte vara något ”skridskoproffs” när du börjar.

Hobbygrupp

Vi har några åkare som slutat att tävla men ändå vill träna konståkning. De medverkar alla i isshowen samt att en del hjälper till på träningarna.

Fortsättningsgrupp

Vi har idag en en grupp i föreningen, med olika kunskapsnivåer. I fortsättningsgruppen tränar de som tidigare gått i konståkningsskolan och vill fortsätta med att åka konståkning. I gruppen tränar man tillsammans med andra på samma nivå, här blir målet att klara av tävlingstestet  enligt Svenska konståkningsförbundet, för att få börja tävla. Här lär man sig även vidare kunskaper inom skridskoteknik, hopp och piruetter. Säsongen avslutas oftas med en Isshow i slutet av mars/april där alla som vill får vara med.

Tävlingsgrupp

Flera grupper med tävlingsåkare finns idag i föreningen. De tränar i olika grupper efter ålder, kunskap och inlärningsförmåga. I dessa grupper får man ett tävlingsprogram och kan därmed tävla i konståkning.

Tävlingsåkare vidareutvecklar sin åkning, hopp och piruetter, de tränar på att klara fler och högre tester mm. Tävlingsåkare tränar ibland även på läger under pågående issäsong, även innan säsongens start åker dessa på läger (juni,juli).

Uppdaterad: 10 DEC 2018 22:38 Skribent: Maria Sälling
Epost: Adressen Gömd

kki_fb_gilla  

  

Bildresultat för youtube

   handbok Postadress:
KK Iskristallen Sundsvall - Konståkning
Box 890, Nordichallen
85124 Sundsvall

Besöksadress:
Johannedalsvägen 121
85634 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0722146340
E-post: This is a mailto link

Se all info