Hoppa till sidans innehåll

Tävla i konståkning


Tävlingsverksamheten

Det är tränarna som tar ut åkare till tester, sammandrag och andra arrangemang. Det är tränaren som avgör när åkaren behöver ett nytt program.  Styrelsen tar i samråd med tränarna beslut om vilka tävlingar klubben bör vara representerad vid.

Klubben bekostar inga anmälningsavgifter för B- och C-åkare. För A-åkare bekostar klubben 4 tävlingar/säsong.Övriga tävlingar för A-åkare bekostas av åkaren själv. I möjligaste mån försöker vi att samåka till tävlingar.

Det är allas ansvar att se till att tränarna har någon att åka med till och från tävlingarna.

Tävlingsklasser

  • A-tävling sker enligt liknande principer som Förbundstävling. Bedömningen sker av teknisk panel och domarpanel, men genomförs med en enklare variant av teknisk utrustning. Tävlingstypen riktar sig främst till de A-åkare i singel som inte tävlar i Elitserien, men fungerar även som ett komplement för åkarna i Elitserien.

  • Klubbtävling är avsedd för singel, paråkning, isdans och teamåkning. Bedömningen sker genom en förenklad variant av bedömningssystemet med färre personer i teknisk panel och domarpanel.

  • Stjärntävling är en lättsam tävlingsform anpassad främst för åkare i början av tävlingskarriären, med låga krav på tekniskt innehåll i tävlingsprogrammen. Bedömningen av åkarnas prestationer sker av domare/tränare i ett slutet system och varje åkare får en individuell skriftlig utvärdering av skiljedomaren. Alla discipliner - singel, paråkning, isdans och teamåkning - kan tävla i Stjärntävling.

 

 

Uppdaterad: 10 DEC 2018 22:18 Skribent: Maria Sälling
Epost: Adressen Gömd

kki_fb_gilla  

  

Bildresultat för youtube

   handbok Postadress:
KK Iskristallen Sundsvall - Konståkning
Box 890, Nordichallen
85124 Sundsvall

Besöksadress:
Johannedalsvägen 121
85634 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0722146340
E-post: This is a mailto link

Se all info