Hoppa till sidans innehåll

Tävla


Att börja tävla i konståkning

När alla åtta märken är avklarade är det dags att börja lära sig lite svårare moment som enkelhopp och stå- resp. sittpiruetter. Barnen/ungdomarna får möjlighet att testa sig enligt ett väl genomtänkt testsystem från Svenska konståkningsförbundet för att få börja tävla och sedan för att utvecklas vidare. Man börjar med att göra ett så kallat tävlingstest, detta måste vara godkänt för att åkaren ska få möjlighet att börja tävla.

När barnen har klarat sitt tävlingstest får de börja tävla med ett program, om tränaren anser att åkaren behärskar moment för att fylla ut ett program. Programmet åks till musik och läggs upp efter relativt enkla mallar. Yngsta kategorin heter Minior och beroende på testnivå är barnen A, B eller C Miniorer. 

Därefter blir åkaren Ungdom och har fortsatt att testa upp sig med allt svårare moment. Ungdomsåkare är man mellan 10-14 år.

Efter Ungdomsperioden blir åkaren Junior (mellan 15-18 år) och därefter Senior. Träningstimmarna här varierar otroligt mycket beroende på nivå, tillgång till istider samt ambitionen.

 

 

 

Uppdaterad: 11 JUL 2018 13:02 Skribent: Maria Sälling

kki_fb_gilla  

  

Bildresultat för youtube

   handbok Postadress:
KK Iskristallen Sundsvall - Konståkning
Box 890, Nordichallen
85124 Sundsvall

Besöksadress:
Johannedalsvägen 121
85634 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0722146340
E-post: This is a mailto link

Se all info