Hoppa till sidans innehåll

Zoe tar nästa steg i sin karriär

12 JUL 2018 09:10
  • Uppdaterad: 12 JUL 2018 09:23

Det har talats om det en tid och nu är det också officiellt. Zoe Tomley lämnar Iskristallen för att träna och tävla för Örnsköldsviks Konståkningsklubb.

- Jag slutade skolan i våras och vill skaffa mig nya insikter och bättre träningsmöjligheter än vad som är möjligt i Sundsvall just nu. Det ska blir riktigt roligt.

Hur känns det att lämna Iskristallen?

- Nu lämnar jag ju inte klubben helt och hållet. Jag hoppas få komma hem och träna ibland, men visst känns det. Jag älskar alla åkare i klubben och har haft och har väldigt roligt i klubben. Det är andra orsaker till varför jag byter klubb.

Vilka orsaker är det? 

- Jag vill ge mig själv chansen till att bli elitåkare och just nu tycker jag att kan få bättre möjligheter att bli det genom att flytta till Övik. Egentligen ville jag inte flytta, men när jag jämförde förutsättningarna mellan Örnsköldsvik och Sundsvall bestämde jag mig för att pröva på att flytta. Komma hem igen kan jag alltid göra.

Du fattade beslutet under säsongen som gick. Det var inget hastbeslut utan väl genomtänkt. Vilka förändringar anser du krävs för att man ska kunna satsa för att bli elitåkare i Sundsvall?

- I Sundsvall saknas möjligheten att träna längre under säsongen då isen försvinner innan vår tävlingssäsong är över. Det är inte så stor skillnad mellan städerna när det det gäller hur länge isen ligger kvar, men när jag nu flyttar till Övik får jag också möjligheten till en ny, högt utbildad, tränare. Något som inte var helt klart i Sundsvall när jag fattade mitt beslut. Allt detta tillsammans hoppas jag ska ge mig möjligheten att ta det sista steget för att bli en elitåkare.

KK Iskristallen önskar våran Zoe lycka till i sin fortsatta satsning samtidigt som klubben arbetar hårt för att utbilda och stärka redan duktiga tränare till att bli ännu bättre. När det gäller tillgången till is under större delar av året pågår också ett arbete klubben hoppas ska ge resultat.

Erik Sandberg

Skribent: Christine Håkansson
Epost: Adressen Gömd

kki_fb_gilla  

  

Bildresultat för youtube

   handbok Postadress:
KK Iskristallen Sundsvall - Konståkning
Box 890, Nordichallen
85124 Sundsvall

Besöksadress:
Johannedalsvägen 121
85634 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0722146340
E-post: This is a mailto link

Se all info