Hoppa till sidans innehåll

Varför åker man på läger?

12 JUL 2018 19:53
  • Skapad: 12 JUL 2018 19:53

Luleå Konståkningsklubb har i snart 25 år arrangerat sommarläger för konståkare. I år är inget undantag. Under två veckor möts unga åkare från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Vitryssland i Sunderbyn strax utanför Luleå. Även åkare från Iskristallen är givetvis på plats.

Zoe Tomley och Agnes Sällbom har deltagit under lägrets bägge veckor och hemsidan är nyfiken på varför dessa åkare valt att avsätta två veckor av sommaren för att vara med på lägret?

- Det är bra att åka på sommarläger. Tiden jag lägger ner på sommaren har jag igen mångfalt under säsongen, säger Zoe Tomley.

Just det faktum att sommarläger ger tillbaka mycket till åkarna håller Agnes Sällbom med om.

- När vi tränar så intensivt som vi gör under lägerveckorna sätter det sig i kroppen. Kroppen minns vad den ska göra senare under säsongen. Att få träffa andra åkare och tränare är också självklart roligt och bra, berättar Agnes.

Även klubbens yngre åkare är representerade på lägret. Under den första veckan var Thula-Maja Eriksson Hellberg på plats och under den andra veckan deltar Jojje Jernberg. Om Zoe och Agnes är i Luleå för att ta det sista steget mot elitnivå är Thula-Maja och Jojje på plats för att lära sig andra saker. Varför ville dom hit och vad tycker dom om lägret?

- Jag ville lära mig mer och eftersom jag tidigare varit på läger så tycker jag också att det är kul att lära känna nya kompisar. Och dessutom var det jättebra tränare. Ett stort plus, berättar Thula-Maja.

Jojje Jernberg är för första gången på ett konståkningsläger. Vad tycker du om att vara på lägret?

- Det är roligt. Vi är tre timmar varje dag på is och det är hur kul som helst. Jag lär mig nya saker och får också träna på sådant som jag redan kan. Dessutom har jag träffat nya kompisar och det är alltid roligt, säger Jojje Jernberg

Lägret har många internationella deltagare och tränare. Något som Sanda Kohkonen, tränare och lägeransvarig för Luleå konståkningsklubb, tycker är roligt.

- Det är jätteroligt att det kommer åkare från andra klubbar och länder till vårt läger. Det är ett bra tillfälle att lära känna åkare från andra klubbar, men också träna för tränare man vanligtvis inte tränar för. Åkarna får något nytt och många tycker det är mycket bra, berättar Sandra Kohkonen.

Luleå Konståkningsklubb satsar mycket tid och resurser på sitt sommarläger. Finns det några andra anledningar till varför man gör det?

- Vårt sommarläger ger vår klubbs åkare, men också åkare från andra klubbar möjligheten att träna på is under sommaren. Det är viktigt då konståkning är en året-runt-sport. Vi vill gärna ge åkarna möjligheten att träna på is under sommaren för att kunna utvecklas bättre. När vi kan ge åkarna som kommer hit möjligheten att utvecklas i en ny miljö är det bra för sporten, säger Sandra Kohkonen.

Luleå Konståkningsklubb har 45-50 tävlingsåkare. Från helt nya tävlingsåkare till Alexander Majorov.

Det kanske är självklart, men ändå viktigt att poängtera. Att åka på ett sommarläger innebär att man får bra möjligheter till träning, nya vänner och dessutom har man väldigt roligt. Fråga bara Iskristallens unga åkare.

Erik Sandberg

Skribent: Christine Håkansson
Epost: Adressen Gömd

kki_fb_gilla  

  

Bildresultat för youtube

   handbok Postadress:
KK Iskristallen Sundsvall - Konståkning
Box 890, Nordichallen
85124 Sundsvall

Besöksadress:
Johannedalsvägen 121
85634 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0722146340
E-post: This is a mailto link

Se all info