Hoppa till sidans innehåll

Ny ordförande KK Iskristallen

18 JUN 2018 07:44
Nya ordförande Maria Selling säsongen 2018/2019
  • Uppdaterad: 27 JUN 2018 09:40

Iskristallens nya ordförande Maria Selling
Konståkningsklubben Iskristallen har valt en ny ordförande. Hon heter Maria Selling. När hemsidan vill ställa frågor till henne är det en glad och avspänd ordförande som blivit vald. När hon får frågan om vad Iskristallen ska stå för som förening dröjer inte svaret.
 
- Det är många saker, men om jag ska sammanfatta vad jag vill att vi ska stå för så handlar det om att vi ska ha en bra och stark gemenskap rakt igenom hela klubben, vi ska vara en öppen förening och vår förening ska skapa glädje för både oss som är aktiva och för dom som möter oss för första gången.
 
Maria är på intet sätt ny inom konståkningen. Tvärtom har hon lång erfarenhet från sporten. Hon har själv varit aktiv som både åkare och tränare och nu är hon också domare.
 
- Jag är övertygad om att mina tidigare erfarenheter kommer att vara till nytta för mig i mitt uppdrag, men det handlar inte bara om mig som ordförande. Det handlar också om alla i styrelsen, alla ledare, men inte minst viktigt; alla åkare med familjer. Iskristallen är redan en bra förening, men vi ska tillsammans skapa en ännu bättre.
 
Med sin långa erfarenhet från sportens olika delar har Maria Selling kanske andra perspektiv än många andra och kanske därför också svaret på frågan om varför konståkning är en så bra sport för så många?
 
- Konståkning är en idrott som innefattar en allsidig träning. Den innehåller också ett moment där man sysslar med en individuell idrott, men där träningen tillsammans med andra är nästan lika viktig. Att träna i grupp innebär förutom vänner också möjligheten att lära av varandra. Inte alls oviktigt. Att konståkning dessutom är en snygg och vacker sport gör den inte sämre.
 
Maria Selling blickar framåt inför den kommande säsongen. Vilka är höjdpunkterna vi har att se fram emot under den kommande säsongen?
 
- Skridskoskolan är alltid fantastisk att följa. Att se nybörjarna utvecklas och njuta av sina nya sport är otroligt roligt, men det finns fler. Isshowen som avslutar säsongen är såväl en höjdpunkt som säsongens avslutning. Den tror jag många med mig ser som en höjdpunkt. Kommande säsong står vi dessutom värd för SKF-trofen i slutet av mars 2019. Fantastiskt roligt att vår förening får möjligheten att ansvara för en så fin tävling. Det visar att vi har stort förtroende från förbund och distrikt. Men det finns en sak som slår ut det mesta.
 
Vad är det?
 
- Vardagen. Att det nästan varje dag under säsongen pågår träning och förberedelser inför tävlingar på så många olika nivåer i vår klubb är den största höjdpunkten. Det är i vardagen vi skapar Iskristallen. Det känns mycket hedrande att ha blivit vald till ordförande och tillsammans med den nya styrelsen leda Iskristallen i såväl vardag som när det är större evenemang.