Hoppa till sidans innehåll

Isbjörnen Issis Skridsko- och Konståkningsskola


Issis skridskoskola vänder sig till de allra minsta barnen som vill lära sig att åka skridskor på ett roligt, lekfullt och inspirerande sätt. Träningen är inriktad på att lära ut skridskoåkningens grunder oavsett vad syftet med skridskoåkningen är (ej inriktad på konståkning). Isbjörnen Issi kommer ibland på besök och hittar på roliga lekar med barnen!

Ansvarig tränare har genomgått instruktörsutbildning steg grund eller högre. Det finns också flera hjälpledare på plats. Tränarna delar in grupperna efter ålder och kunnande, det inte ovanligt att barn byter grupp under säsongen.

 

Konståkningsskolan lär ut nybörjar grunderna i konståkning, så som saxning och grundläggande steg, enklare hopp (tex treahopp) samt baspiruetter (tex ståpiruett). På ett lekfullt sätt övar man för att klara Svenska konståkningsförbundets märke 1-4. Läs här vad dessa märken innefattar.

Ansvarig tränare har genomgått instruktörsutbildning steg 1A eller högre. Det finns också flera hjälptränare på plats. Åkarna skall ha fyllt 4 år och kunna ta sig fram själva på isen (endast ledare och åkare på isen, inga föräldrar). Tränarna delar in barnen i de grupper de finner lämpliga efter åkarens ålder och kunskap.

Skridskoskolan rekommenderas från 3 år.

Konståkningsskolan rekomenderas från 4 år ålder.

Söndagar kl 09.30 - 10,30 Gärdehov A-hall.

 

I Issis skridskosskola kan man åka skridsko under hösten och våren. I slutet av varje säsong är vår ambition att anordna en årlig isshow, där alla barn får vara med.


Kläder som rekommenderas för träning i skridskoskolan är varma kläder som man kan röra sig lätt i. Tjocka overaller, jeans eller liknande är inte att rekommendera som träningskläder! Glöm inte vantar och det är obligatoriskt med hjälm i skridskoskolan. Skridskorna ska vara av god kvalité, dvs stadiga och med stabilt skaft.

 

För hela säsongen (ca 20 ggr) är avgiften 1500 kr och då ingår en medlemsavgift på 250 kr, som gäller för hela familjen. Det betyder att endast första barnet betalar full avgift. Har ni fler barn i verksamheten reduceras avgiften ytterligare med 250 kr/barn. Vårterminen kostar 1150 kr/barn inkl medlemsavgift.


Avgiften betalas till andra tillfället, kontant eller uppvisande av kvitto på att avgiften är inbetald till klubbens postgiro 264025-8 eller via Swish till nr 1233559911. Märk betalning med "issi" och barnet/nens för- och efternamn samt personnummer (tio siffror).

Vi meddelar via mail om det finns plats. 

Ibland måste vi byta istid pga hockeycuper, tävlingar och andra event. Vi lägger ut information om det och ny tid i vår träningskalender  här och  Facebook, samt att vi skickar ut ett e-postmeddelande. 


För mer information kontakta Anja Pontèn mbl: 0703700709 (efter kl 17) eller skicka ett meddelande.

Uppdaterad: 14 OKT 2017 12:07
Skribent: Christine Håkansson

kki_fb_gilla

       

Bildresultat för youtube

 

   handbok

 

 

 

Logotype, Sundsvall Energi (CMYK)

 Visit Sundsvall

sportwire_kk_iskristallen

 

Swish_300x300_budskap3

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

 

norrkopingskateshop

Postadress:
KK Iskristallen Sundsvall - Konståkning
Box 890, Nordichallen
85124 Sundsvall

Besöksadress:
Johannedalsvägen 121
85634 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 070-2508009
E-post: This is a mailto link

Se all info