Policy och riktlinjer - KK Iskristallen - Konståkning - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Policy och riktlinjer


Allmänna principer

Vid träning ska åkaren infinna sig i tid och följa de riktlinjer som tränaren har lagt fast. Obligatoriskt med uppvärmning samt stretching efter varje pass, träningen är inte klar före detta. Det är tränarna som ansvarar för träningen både på is och på golv. Det är också tränarna som delar in åkarna i grupper, som kan komma att förändras under pågående säsong beroende på inlärningsförmåga, kunskaper samt närvaro.


Vid förhinder till träningstillfälle ska den för träningstillfället ansvariga tränaren meddelas. Detta sker enklast via ett sms till tränaren och inte via Facebook. Vid sen frånvaroanmälan måste alltid tränaren meddelas med ett sms, inte via KKI:s Facebook. När det gäller andra frågor kring träning, tävling, tester mm, kontakta gruppansvarig tränare.
                
För att beträda isen utan hjälm krävs, teknikmärke 8 och godkännande av förälder samt tränare. Pannband med inbyggt skydd finns att köpa via klubben om man inte känner sig trygg med att hjälmen tas av. Ingen får beträda isen utan att någon tränare/ansvarig är närvarande.

För att kunna bedriva konståkningsverksamhet i form av skridskoskola, konståkningsskola och tävlingsgrupp behövs goda inkomster för KK Iskristallen. Vårt mål är att alla skall ha möjlighet att delta i vår förening, därför försöker vi hitta olika inkomstkällor där alla medlemmars obligatoriska uppgift är att bidra till intjäningen. Detta för att vi även fortsättningsvis skall kunna hålla ner träningsavgifterna.

 

Tävlingsverksamheten

Det är tränarna som tar ut åkare till tester. Anmälan till tävling görs av åkaren efter samråd med tränare. Styrelsen i samråd med tränarna beslutar om vilka tävlingar klubben bör vara representerad vid.  

Klubben bekostar anmälningsavgifterna för tävlingsverksamheten. Samtliga rese- & logikostnader bekostas dock av den enskilda åkaren.

OBS! inbetald anmälningsavgift återbetalas endast till viss del från annan klubb vid sjukdom och innan lottning.

Därför kan en åkare som anmälts till en tävling, själv få återbetala anmälningsavgiften till KKI om åkaren uteblir från tävling utan giltigt skäl!

Avanmälan ska utföras av den tävlande, senast torsdagen kl 12 innan tävlingen, till tävlingsledningen i den klubb som anordnar tävlingen. Den tävlade ska själv ringa in sin avanmälan.

Åkare som inte har avanmält sig får själv stå för anmälningsavgiften och blir fakturerad den aktuella startavgiften av KKI. 

 

Det är även tränaren som avgör när åkaren behöver ett nytt program.

Sammandrag

Uttagna representanter till sammandrag, föranleder visst bidrag från klubben. Bidragets storlek beslutas av styrelsen.

 

Trivsel

Då åkare och familjer vid tävlingar och läger representerar klubben erfordras ett gott uppförande och trevligt bemötande både på och utanför isen. Vi välkomnar föräldrar på läktarna som åskådare även under träning men låter åkarna träna ostört.


Vi håller ihop och hjälper varandra, gör vårt bästa, har roligt, och bidrar till att skapa en klubbkänsla där medlemmarna är stolta över KK Iskristallen. Självklart gäller det även på träningar och fritid.
KKI anmodar alla som har synpunkter eller klagomål att vända sig direkt till styrelsen. Konflikter får aldrig gå ut över verksamheten.

Om en klubbmedlem upplever illa behandling i samband med träning eller fritidsutövande i anläggningen och dess omgivning ombeds denne omgående kontakta styrelsen. Styrelsens uppgift är att agera och informera i ärendet.

 Vi vill att åkarna i de yngre grupperna ska börja öva att knyta på sig skridskorna själva så tidigt som möjligt så att föräldrarna endast behöver assistera. Föräldrar till åkare som ännu inte kan knyta hjälper sina barn på med utrustningen och lämnar sedan omklädningsrummet.

 Fotografering i omklädningsrummen undanbedes då vi värnar om en trygg miljö för våra åkare att kunna byta om och ladda inför och efter tävling.

 

Information

Information kring klubbens verksamhet, träningstider, arbetsgrupper, skridskohyrning, slipning osv. finns tillgängligt på vår hemsida. Hittar du ej den information du behöver, fråga din ansvarige tränare.

Om åkaren varit förhindrad till någon träning, ligger ansvaret hos var och en att informera sig om ev. förändringar, t ex träningstider eller plats. Kolla hemsidan eller ring din tränare om ni är osäker.

 

Klädsel & håret

För att kunna röra sig smidigt samt för tränarens bästa möjlighet att se hur åkaren utför övningar krävs tajta kläder såväl på underkroppen som på överkroppen, detta gäller alla åkare. Rekommenderat är ”riktiga” konståkningstajts med eller utan kjol samt en fleecetröja med tröja under. Lösa/pösiga tröjor är ej tillåtet, mössa är ok att ha under hjälm sedan rekommenderas pannband om man fryser (åkare utan hjälm). Fingervantar (av tunnare slag) måste varje åkare ha vid varje träning pga. säkerhetsskäl, tumvantar är ej tillåtet. Fryser man kan man välja att ha flera fingervantar på sig. U-hallen och Njurunda ishall, där vissa träningar förläggs, är kallare, men då räcker det med ett par extra strumpbyxor och kanske en lite tjockare fleecetröja.

I skridskorna rekommenderar vi att man (inledningsvis) har nylonstrumpor för friktionens skull. De minskar skavsårsrisken samt håller fötterna varma, torra, och stabila i skridskorna på ett annat sätt än vanliga bomullsstrumpor. Fryser man kan man ta två par, men det brukar räcka bra med ett par.

Håret skall alltid vara uppsatt eller flätat, inget hår skall hänga i ansiktet. Detta gäller alla åkare, med eller utan hjälm.

 

Sociala medier

När du skriver eller publicerar något på KKI Iskristallen sociala medier gör du det som representant för föreningen.  Det är styrelsen för föreningen eller annan tilldelad medlems uppgift att samordna intern och extern kommunikation. Vi uppmuntrar självklart kommunikationen mellan medlemmarna på våra interna medier.

När du gör privata inlägg som härleds till klubben och dess verksamhet är det viktigt att tänka på att du även då representerar föreningen. Då vi är måna om föreningens goda anseende och varumärke ombeds samtliga medlemmar agera professionellt och sakligt i de inlägg som kan kopplas till klubben. Synpunkter, klagomål och övriga ställningstaganden ombeds omgående tas upp med styrelsen, inte i sociala medier.

Uppdaterad: 04 MAJ 2018 08:00
Skribent: Katarina Nordberg

kki_fb_gilla

       

Bildresultat för youtube

 

   handbok

 

 

 

Logotype, Sundsvall Energi (CMYK)

 Visit Sundsvall

sportwire_kk_iskristallen

 

Swish_300x300_budskap3

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

 

norrkopingskateshop

Postadress:
KK Iskristallen Sundsvall - Konståkning
Box 890, Nordichallen
85124 Sundsvall

Besöksadress:
Johannedalsvägen 121
85634 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 070-2508009
E-post: This is a mailto link

Se all info